Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Vier dagen feest met Kaliber op Aerdtse kermis

zaterdag 17 augustus 18:45 uur

Foto:

AERDT - Het kleine maar gezellige dorp Aerdt gaat vier dagen kermis vieren. Dit zal gebeuren van zaterdag 17 - dinsdag 20 augustus.

Vrijdagavond 16-8: Generale repetitie van de diverse onderdelen van de vereniging. Aanvang 20.00 uur in dorpshuis Eensgezindheid. Iedereen is er welkom.

Zaterdag 17-8: Afhalen koningspaar, Rond 18.45 uur vertrekt de schutterij vanaf het dorpshuis naar de kerk voor de kerkdienst, iedereen wie met de schutterij mee wil lopen naar de kerk is van harte welkom. Omstreeks 19.45 uur zal de schutterij met koningspaar en hofhouding de feestzaal binnentreden. Waarna er gevendeld wordt, en de voorzitter de kermis 2019 officieel zal openen.

Zondag 18-08 zal ons Koningspaar Ad en Ans Hubers worden afgehaald. Hierna vertrekken we om 17.00 uur voor de optocht naar onder Aerdt. Er wordt een pauze gehouden bij de Fam. Jacobs. Hier vindt de traditionele loting plaats voor het prijsschieten op maandag.

Maandag 19-8 vertrekt de schutterij om 9.00 uur voor de optocht door het dorp. Dit jaar gaat de optocht naar Fam. Visser aan de molenhoek. Na de vendelhulde vertrekken we richting vogelweide, voor het prijs en koning schieten. Wie gaat er dit jaar voor het koningschap? Zodra de prijzen geschoten zijn en de nieuwe koning bekend is, volgt de afmars naar het dorpshuis. Hierna zal er gevendeld worden voor ons nieuwe Koningspaar, en worden de jubilarissen in functie gehuldigd.

Dinsdag 21-8 om 10.00 uur afhalen van de koning. Om 10.45 uur zal de hofhouding worden afgehaald. Om 12.00 uur komt men de zaal binnen onder het Wilhelmus. Om 13.00 uur worden de prijzen uitgereikt van het prijsschieten op maandag. De koningin krijgt een waardebon aangeboden

Op het dorpsplein staan diverse attracties opgesteld voor jong en oud. Kom en geniet mee van dit fantastische traditionele dorpsfeest. Kom naar Aerdt... dat is beslist de moeite waard.


deel deze activiteit