Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles
  • (41)
    Evenement

Geheugenspreekuur in Zevenaar

woensdag 14 augustus 10:00 uur

ZEVENAAR - Op woensdagochtend 14 augustus wordt van 10.00-11.00 uur het geheugenspreekuur gehouden in ‘De Hooge Bongert’, De Hooge Bongert 3, in Zevenaar. Dit geheugenspreekuur is bedoeld voor mensen van 55 jaar en ouder uit de gemeente Zevenaar.

Het bezoek aan het (individuele) geheugenspreekuur is gratis. Voor een folder, meer informatie kan men contact opnemen met secretariaat Preventie, telefoon: 088 9331180.

Op het geheugenspreekuur kan men zonder verwijzing van de huisarts terecht. In een persoonlijk gesprek beantwoordt een deskundige uw vragen. De vragen kunnen gaan over uzelf maar ook bijvoorbeeld over uw partner of één van uw ouders. Indien van toepassing kan een korte geheugentest afgenomen worden. Het gesprek wordt afgerond met een vrijblijvend advies. Elke bezoeker krijgt een boekje met geheugentips.

Waarom het geheugenspreekuur? Iedereen vergeet wel eens een naam of waar de sleutels zijn gebleven. Ouderen denken bij zo’n gebeurtenis al snel aan dementie. Dit kan veel onzekerheid met zich meebrengen en mogelijk zelfs leiden tot het ontstaan of een toename van de (lichamelijke) klachten. Veel ouderen met zorgen over hun geheugen stappen niet of te laat naar de huisarts of een andere hulpverlener. Vergeetachtigheid kan veel verschillende oorzaken hebben zoals somberheid, een lichamelijk probleem of overbelasting doordat men zorgt voor een ander. Door niet over geheugenklachten te praten kan men zich onnodig ongerust maken of te lang rondlopen met een probleem dat mogelijk verholpen zou kunnen worden.


deel deze activiteit