Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles
  • (59)
    Evenement

Geheugenspreekuur in Didam

donderdag 18 juli 9:30 uur

DIDAM - Op donderdagmorgen 18 juli wordt van 9.30-10.30 uur het geheugenspreekuur gehouden in het Gezondheidscentrum, Panhuis 52 in Didam.

Het maandelijkse geheugenspreekuur is in de oneven maanden in Didam en in de even maanden in ’s Heerenberg. Het spreekuur is er voor mensen van 55 jaar en ouder die vragen hebben over hun geheugen of over andere klachten zoals piekeren, concentratieproblemen of somberheid. Het bezoek aan het geheugenspreekuur is gratis. Voor een folder, meer informatie of een overzicht van alle geheugenspreekuren kunt u contact opnemen met secretariaat Preventie, telefoon: 088 9331180.

Op het geheugenspreekuur kan men zonder verwijzing van de huisarts terecht. In een persoonlijk gesprek beantwoordt een deskundige uw vragen, de vragen kunnen gaan over uzelf maar ook over uw partner of ouders. Indien van toepassing kan een geheugentest afgenomen worden.

Iedereen vergeet wel eens een naam of waar de sleutels zijn gebleven. Ouderen denken al snel aan dementie. Dit kan onzekerheid met zich meebrengen. Veel ouderen met zorgen over hun geheugen stappen niet of laat naar de huisarts of een hulpverlener. Vergeetachtigheid kan veel verschillende oorzaken hebben zoals somberheid, een lichamelijk probleem of overbelasting doordat men zorgt voor een ander. Door niet over geheugenklachten te praten kan men zich onnodig ongerust maken of te lang rondlopen met een probleem dat mogelijk verholpen zou kunnen worden. Op het geheugenspreekuur heeft men de deskundigheid om een eerste inschatting te maken wat de oorzaak van de geheugenklachten zou kunnen zijn en of verdere hulp nodig is.


deel deze activiteit