Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles
  • (43)
    Evenement

Excursie Scheepswerf De Hoop

woensdag 11 september 15:55 uur

TOLKAMER - Woensdag 10 april en woensdag 11 september is er een excursie bij Scheepswerf De Hoop

In de geschiedenis van het Gelders Eiland speelt de scheepswerf al meer dan een eeuw lang een belangrijke rol. De scheepskranen, vanuit de verte al te zien, horen bij ons dorp. Stichting Toeristisch Informatiecentrum ‘t Gelders Eiland organiseert op de woensdagen 10 april en 11 september een bezoek aan scheepswerf De Hoop in Tolkamer. Er is inmiddels gestart met de bouw van een nieuw schip. Voor wie de beginselen interessant vindt is de datum van 10 april aan te raden. Op 11 september zitten er meerdere verdiepingen bovenop.

"We starten om 13.15 uur met een korte inleiding door één van de medewerkers. Vervolgens krijgen we in twee groepen, met een medewerker van De Hoop, een rondleiding op de scheepswerf in bedrijf. Dit duurt ongeveer twee uur. Deze excursie is geschikt voor deelnemers die goed ter been zijn. We vragen u stevig schoeisel te dragen. U krijgt daar een helm. Er is op de werf geen gelegenheid om iets te drinken. Neemt u eventueel zelf een flesje water mee."

Aanmelden om 13:00 uur. Start 13:15 uur. Kosten: een vrijwillige bijdrage. Locatie: Scheepswerf De Hoop, Bijlandseweg 17-19, Tolkamer. Parkeren kan bij de Polweg of bij de kade. "Komt u met de fiets dan kunt u die op het terrein van de scheepswerf stallen. Inschrijven voor deelname :tot en met 8 april (voor de excursie van 10 april) via de website www.gelderseiland.nl of telefonisch via 0316 769024. Bij inschrijven graag uw keuze voor 10 april of 11 september maken. Er kunnen per datum maximaal 30 deelnemers mee dus wacht niet te lang!"


deel deze activiteit