Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles
  • (54)
    Evenement

Inleiding Capharneüm door Lev Avitan

vrijdag 15 maart 20:15 uur

ZEVENAAR - Vrijdag 15 maart vertoont Filmhuis Zevenaar Capharneüm. Deze film is een indringend portret over ouderschap en overleven in de armste wijken van Libanon, verteld door de ogen van een kind.

In de rechtbank staat Zain, een 12-jarige jongen, die zijn ouders aanklaagt omdat zij hem het leven hebben gegeven. Zain (Zain Al Rafeea), slijt zijn dagen in de straten van de Libanese hoofdstad Beiroet. Als oudste kind van het gezin is het zijn taak om te werken, om te helpen het gezin te onderhouden. Wanneer zijn zusje wordt uitgehuwelijkt aan een oudere lokale groenteboer, besluit hij weg te lopen van huis. Dit leidt tot een ongelooflijke roadtrip, met nieuwe vriendschappen en alles beslissende keuzes.

Voorafgaand aan de voorstelling van vrijdag 15 maart 20:15 uur is er een ‘Spoken Word’ (moderne dichtkunst in de vorm van het gesproken woord) van Lev Avitan. Lev (22 jaar) is dit jaar campusdichter van de Radboud Universiteit Nijmegen, waar hij filosofie heeft gestudeerd. Hij is opgegroeid in een Arnhemse aandachtswijk en zijn familie heeft haar roots in het Midden-Oosten. Vanuit die achtergrond geeft Lev een maatschappij- en cultuurkritische weerspiegeling op het thema opvoeden, opgroeien en kansen. Lev: “Hoe meer ik praat met mede Nederlanders hoe meer het mij duidelijk wordt dat er wel degelijk verschillende werelden door elkaar heen leven als het gaat om opgroeien en armoede”.

Meer informatie staat op www.filmhuiszevenaar.nl.


deel deze activiteit