Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles
  • (31)
    Evenement

Film The white Masai in Lobith

donderdag 21 maart 19:00 uur

LOBITH - Een Zwitserse vrouw maakt met haar vriend een vakantiereis door Kenia. Tijdens die reis ontmoet ze een Masai. Terug in eigen land kan ze hem niet uit haar hoofd zetten.

Ze besluit haar vertrouwde leventje op te geven en gaat terug naar Kenia om daar met de man van haar dromen een ongewisse toekomst tegemoet te gaan. Ze trouwt met hem, ze krijgen een dochter en ze begint haar eigen winkel.

Het is een periode van geluk, maar in toenemende mate leiden de cultuurverschillen tot problemen: buitensporige jalousie van haar echtgenoot, knellende sociale controle. Hongersnood en malaria eisen hun tol. Uiteindelijk besluit ze dan de stam toch te verlaten en terug te keren. Het is een aangrijpend en waar gebeurd verhaal over cultuurverschillen en wereldbeelden, die liefde niet altijd kunnen overbruggen.

Iedereen is welkom op 21 maart vanaf 19.00 uur in De Ontmoeting bij de protestantse kerk in Lobith aan de Markt. Men wordt ontvangen met koffie of thee en om 19.30 uur start de film. We praten altijd na over de film met een glas wijn of fris. De toegang is gratis, na afloop kan men een bijdrage in de onkosten in een mandje deponeren.


deel deze activiteit