Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

De tuinen van Sissinghurst - Groot-Brittannië

maandag 11 februari 20:00 uur

ZEVENAAR - Op maandag 11 februari heeft Groei en Bloei – Liemers, Monique Wolak uitgenodigd om een lezing te verzorgen over de tuinen van kasteel Sissinghurst, een van de beroemdste tuinen ter wereld en het paradepaardje van de Britse National Trust. Sissinghurst ligt in het zuiden van Groot-Brittannië in het graafschap Kent.

Als landschapsarchitect en groen erfgoed onderzoeker heeft Monique Wolak op Sissinghurst op verzoek van Troy Scott Smith, Engelands meest befaamde head gardener, samen met hem een programma opgesteld om de tuinen weer in hun oude luister te herstellen. In de jaren ’30 van vorige eeuw zijn de toen vervallen tuinen al geheel gerenoveerd met een geweldig resultaat! Tot de dag van vandaag heeft de tuin altijd iets betoverends gehad. Monique vertelt op 11 februari over de ontwikkeling van de tuin onder de diverse eigenaren, haar werk en ontdekkingen ten aanzien van de veranderingen in de karakteristieken van Sissinghurst!

De lezing, die start om 20 uur, wordt gehouden in zaal Staring, Grietakkers 3 in Zevenaar. De zaal is vanaf 19.45 uur open. Leden, maar zeker ook niet-leden van Groei en Bloei zijn zoals altijd welkom! Entree: leden 2,50, niet-leden 5,00 euro, inclusief kop koffie/thee en een lot voor loterij. info@liemers.groei.nl – www.liemers.groei.nl


deel deze activiteit