Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles
  • (26)
    Evenement

De HCC Computeravonden: Ubuntu 18.04 LTS

donderdag 8 november 20:00 uur

Foto: HCC Zevenaar

ZEVENAAR - Op donderdag 8 november verzorgt de HCC weer zijn maandelijkse computeravond.

De avond wordt gehouden in Ons Huis aan de Dr. Honigstraat 3 in Zevenaar. Aanvang lezing 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur. De presentatie gaat over de nieuwe Ubuntu 18.04 LTS. Deze LTS versie (Long Term Support) wordt voor vijf jaar door Canonical ondersteund met (veiligheids-)updates.

Aangezien er een flinke verandering in Ubuntu is ten opzichte van de vorige LTS versie is deze presentatie wellicht voor gebruikers van de 'oude' LTS versie interessant voordat ze over stappen.

Besproken wordt

1. Installatie van Ubuntu met de diverse opties

2. Wat is er nieuw

3. De desktop Gnome Shell

4. Hoe kan je de desktop aanpassen met handige extension

5. Hoe kan je het uiterlijk aanpassen naar eigen wens? Aanpassen Gnome Shell. Aanpassen iconen. Aanpassen programma uiterlijk via GTK3 thema’s.

6. Veiligheid en privacy in Ubuntu. Firewall activeren. Firefoxbrowser privacy verbeteren.

De presentatie wordt gegeven door Ron Regeer. Bij de helpdesk zijn de nodige deskundigen aanwezig die helpen bij vragen en problemen op het gebied van computerapparatuur en -programmatuur. Natuurlijk is er weer de mogelijkheid om informatie te krijgen over allerlei onderwerpen, zoals Internet, Genealogie, Linux en Raspberry Pi, Windows, Office, Video bewerken, Adobe Fotoshop, et cetera.

De toegang is vrij voor HCC-leden; ook niet-leden zijn welkom en betalen vier euro per avond.


deel deze activiteit