Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles
  • (48)
    Evenement

Ook bewonersavond voor nieuw Klompenpad Angerlo

donderdag 14 juni 19:30 uur

ANGERLO - Houdt u van wandelen en denkt u graag mee over een wandelroute die het mooiste van Angerlo laat zien? Op donderdag 14 juni is er bij Centrum De Meent de startavond voor het nieuwe Klompenpad in Angerlo.

De avond is bedoeld voor bewoners en geïnteresseerden die mee willen helpen om een eigen Klompenpad te ontwikkelen en/of kennis hebben over de cultuur- en natuurhistorie van het gebied. De avond begint om 19.30 uur in Centrum De Meent, Prinses Margrietlaan 3A in Angerlo.

De koffie staat klaar om 19.15 uur. Iedereen is welkom.

In de gemeente Zevenaar is het goed wandelen. Het heeft een eigen wandelnetwerk - het Liemers Knoop-pad, Klompenpad het Rijnweidepad, meerdere paden in ontwikkeling en daar komen nog eens twee nieuwe Klompenpaden bij. Eén in het buitengebied van Angerlo en één in de omgeving van Babberich (startavond op 4 juni). Klompenpaden zijn bewegwijzerde wandelroutes door (voormalig) agrarisch gebied. Liefst over onverharde paden dwars door het land van de boer, langs boerenerven en over landgoederen.

Kansen voor Angerlo

Klompenpaden maken het platteland toegankelijk en leveren daarmee een stimulans aan de lokale economie. In de afgelopen jaren is in de nieuwe gemeente Zevenaar het Klompenpad Rijnweidepad gerealiseerd en men is volop bezig met het Rijnstrangenpad. De ontwikkeling van twee nieuwe Klompenpaden vormen een waardevolle aanvulling op het bestaande netwerk. De paden lopen regelmatig over particuliere erven en gronden waar je normaliter niet kunt komen. Voor de openstelling van hun grond ontvangen agrariërs een vergoeding.

Bewonersavond

Op de startavond wordt het project toegelicht. Alle aanwezigen krijgen de kans om hun kennis over oude wandelpaden, cultuurhistorische interessante objecten en hun ideeën voor de route aan te dragen. Op kaarten kunnen zij aangeven welke plekjes de moeite waard zijn te bezoeken en welke paden er vroeger door het buitengebied hebben gelopen. De informatie dient als basis voor de route. Een werkgroep (waarvoor men zich op deze avond kan aanmelden) bestaande uit bewoners en betrokken partijen, gaat vervolgens aan de slag met de realisatie van het Klompenpad.

Meer informatie staat op www.klompenpaden.nl of de Facebookpagina.


deel deze activiteit