Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles
  • (48)
    Evenement

Geheugenspreekuur in Zevenaar

woensdag 13 juni 10:00 uur

ZEVENAAR - Op woensdagochtend 13 juni wordt van 10.00-11.00 uur het geheugenspreekuur gehouden in De Hooge Bongert aan De Hooge Bongert 3 in Zevenaar. Dit geheugenspreekuur is bedoeld voor mensen van 55 jaar en ouder uit de gemeente Zevenaar.

Het bezoek aan het (individuele) geheugenspreekuur is gratis. Voor meer informatie kan men contact opnemen met secretariaat Preventie, telefoon: 088 9331180. Op het geheugenspreekuur kan men zonder verwijzing van de huisarts terecht.

Iedereen vergeet wel eens een naam of waar de sleutels zijn gebleven. Jongeren maken zich daarover geen zorgen, maar ouderen denken bij zo’n gebeurtenis al snel aan dementie. De vraag of er sprake is van gewone vergeetachtig­heid, ouderdomsvergeetachtigheid of dementie komt om de hoek kijken. Dit kan veel onzekerheid met zich meebrengen en mogelijk zelfs leiden tot het ontstaan of een toename van de (lichamelijke) klachten. Veel ouderen met zorgen over hun geheugen stappen niet of te laat naar de huisarts of een andere hulpverlener. Vergeetachtigheid kan veel verschillende oorzaken hebben zoals somberheid, een lichamelijk probleem of overbelasting doordat men zorgt voor een ander. Door niet over geheugenklachten te praten kan men zich onnodig ongerust maken of te lang rondlopen met een probleem dat mogelijk verholpen zou kunnen worden. Op het geheugenspreekuur heeft men de tijd en de deskundigheid om een eerste inschatting te maken wat de oorzaak van de geheugenklachten zou kunnen zijn en of verdere hulp nodig is.


deel deze activiteit