Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles
  • (36)
    Evenement

Deelhoven, de historische moestuin op landgoed Huis Sevenaer

vrijdag 18 mei 11:00 uur

Foto: Rene Wijnbergen

ZEVENAAR - Landgoed Huis Sevenaer is een prachtige groene plek, pal tegen het centrum van Zevenaar. Omdat het landgoed een woonplek en een functionerend landbouwbedrijf is, en deels een natuurreservaat, is het niet vrij toegankelijk. "Tijdens open dagen en rondleidingen laten we u graag meegenieten en vertellen we over de plek, de geschiedenis en de huidige activiteiten."

Op zaterdag 5 mei tussen 13:00 en 14:00 uur neemt tuinbaas Taco IJzerman de wandelaar mee langs de bloesem in de boomgaarden, de ontluikende moestuin en de laatste bloeiende stinzenplanten aan de bosrand. De kosten hiervoor zijn 6,50 euro. Meldt u hiervoor op tijd aan via vrijwilligerscoordinator@huissevenaer.com.

Meegenieten van onze verse oogst? Met ingang van 18 mei tot het eind van de zomer is moestuin Deelhoven iedere week geopend. Tussen 11:00 en 14:00 uur wordt daar de verse oogst verkocht van biologische groenten, kruiden, aardbeien en bessen en appelsap uit de boomgaarden. "Op maandag leveren we groenten in een groenteabonnement. Wilt u ook vijf maanden lang meedelen in deze gulle oogst? Stuur dan een mailtje naar vrijwilligerscoordinator@huissevenaer.com."

Open dagen in 2018:

Zaterdag 23 juni 10:00 - 15:00 uur: Open dag biologische landbouw

Zaterdag 6 oktober 10:00 - 15:00 uur: Appelfeest - kom zelf appels plukken en persen of doe mee met de appeltaarten bakwedstrijd!


deel deze activiteit