Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Parkinson Café Zevenaar viert vijfarig bestaan

dinsdag 13 maart 14:00 uur

ZEVENAAR - Op dinsdag 13 maart viert Parkinson Café Zevenaar zijn vijfjarig bestaan. In die vijf jaar zijn er 25 bijeenkomsten georganiseerd waar gemiddeld 35 bezoekers op af kwamen.

Iedere bijeenkomst staat er een andere thema centraal. Een populair onderwerp is 'Parkinson heb je samen'. Mensen met Parkinson en hun mantelzorgers delen afzonderlijk van elkaar in kleine groepjes hoe het is om de ziekte te hebben of hoe het is om partner te zijn van iemand met Parkinson. ,,Mensen ervaren het als heel prettig om eens zonder hun partner met anderen te delen wat je denkt, vindt, voelt en beleeft met betrekking tot de ziekte”, aldus coördinator Ariane van den Berg van Parkinson Café Zevenaar.

Bezoekers roemen de saamhorigheid en het lotgenotencontact. ,,Je voelt je echt welkom door het hartelijke ontvangst door de vrijwilligers”, zegt Wilma Gerrist die samen met haar man Arnold op één na alle cafés bezocht. Inmiddels heeft ze goed contact met twee andere mantelzorgers. ,,We spreken regelmatig af om bij te praten en ons hart te luchten.”

Op 13 maart is er van 14 tot 16 uur een feestelijke jubileumviering in De Hooge Bongert in Zevenaar. De bezoekers worden met dank aan Bakkerij Koenen, Tuincentrum Groenrijk en Partycentrum Staring verwend. Er wordt een dia's vertoond van vijf jaar Parkinson Café en er is een korte workshop zingen. "Voor iedereen is zingen goed en zeker voor mensen met Parkinson. Misschien komt er zelfs wel een koor uit voort! Aanmelden kan via info@liemerije.nl of telefonisch 088 0441999."


deel deze activiteit