Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles
  • (38)
    Evenement

Roadmovie 'Pop Aye' bij Het Filmhuus

woensdag 14 februari 20:00 uur

WESTERVOORT - In Huize Vredenburg is op woensdag 14 februari weer een mooie film te zien. Dit keer heeft Het Filmhuus gekozen voor een ontroerende, maar niet sentimentele, Thaise roadmovie. De tickets voor het gezelligste avondje uit in eigen dorp zijn nu te koop.

Het leven van Thana bevindt zich op een dood punt. Zijn carrière als architect zit in het slop en zijn huwelijk is ook niet meer wat het is geweest. Dan ziet Thana op een dag een olifant op straat die hij herkent uit zijn jeugd: Pop Aye. Impulsief besluit hij met het geliefde dier te vertrekken uit Bangkok om terug te gaan naar het dorp waar ze beiden zijn opgegroeid. Onderweg komen ze allerlei kleurrijke mensen tegen die een bijzondere kijk hebben op het leven. Geïnspireerd door deze ontmoetingen en geconfronteerd met het verleden weet Thana zichzelf weer terug te vinden.

Deze hartverwarmende roadmovie is een genot om naar te kijken en neemt je mee op reis door het prachtige Thaise landschap. Op het International Film Festival Rotterdam werd de film bekroond met de VPRO Big Screen Award.

Om 19.30 is iedereen van harte welkom in Huize Vredenburg. De film start om 20.00 uur en halverwege de avond is er een pauze. Het eerste kopje koffie of thee bij binnenkomst is gratis. Kaartjes zijn te reserveren op www.hetfilmhuus.nl/filmhuus of bij Kulturhus De Nieuwhof. Ze kosten vijf euro per stuk en kunnen opgehaald worden bij Kulturhus De Nieuwhof. Filmliefhebbers die wel reserveren maar niet van tevoren hun kaartje ophalen, kunnen tot 19.45 uur binnenkomen. Na dit tijdstip komen de reserveringen te vervallen.


deel deze activiteit