Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Ambachtelijke folk van O’Dreams in De Lantaern

zaterdag 26 september 20:30 uur

Foto:

ZEVENAAR - Op zaterdag 26 september betreedt de band O’Dreams het podium van Muziekcafé De Lantaern in Zevenaar. Dit trio zorgt voor een avond vol ambachtelijke folkmuziek. Liefhebbers van dit genre zullen ten volle genieten. Aanvang: 20.30 uur. Entree: 15,00 euro.

O'Dreams is een band die je absoluut niet mag missen als je van puntige folkliedjes houdt waar het ambacht vanaf druipt en je de invloeden van The Dubliners en The Pogues hoort. Het trio bestaat uit twee Nederlanders (John Flierman en Ed Veltrop ) en een Ier. Die Ier is niemand minder dan singer-songwriter Danny Guinan. Bij een aantal trouwe bezoekers zal er vast een belletje gaan rinkelen. Danny stond eerder al eens in Muziekcafé De Lantaern met zijn band Danny Guinan & Red. Dit gaat een zeer puik folkavondje worden zoals je die in de Ierse pubs meemaakt.

O’DREAMS doorkruist op uiterst muzikale wijze het rijke en roemruchte verleden van Ierland. Van de komst van de Kelten, Saint Patrick en de Vikingen via de grote hongersnood naar de folky jaren zestig. Van Bloody Sunday, the Dubliners en Riverdance tot aan Brexit en backstop. Het bevriende drietal trekt van Dublin naar Galway Bay en van Belfast naar Dingle en laaft zich aan Guinness, whiskey en weemoedige verhalen. Onderweg ontrafelen ze het onstuimige leven van beroemde Ierse muzikanten, literaire helden en andere vreemde kostgangers. Kortom: een zeer muzikale én vermakelijke voorstelling vol magische songs uit Ierland. Meer informatie staat op www.delantwern.nl.Foto:
deel deze activiteit