Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Bandera Latina in De Lantaern

zaterdag 29 februari 20:30 uur

ZEVENAAR - Op zaterdag 29 februari staat Bandera Latina weer in De Lantaern. Deze band staat garant voor een spetterend optreden waarin de Spaanse en Italiaanse opzwepende muziek niet zal ontbreken. Dit Mediterraans feestje begint om 20.30 uur en de entree is twaalf euro.

Bandera Latina werd in 1998 opgericht door broer en zus Salvatore en Silvana Sichi. Na het spelen van Gipsy Kings-covers en muziek uit Spanje en Italië begon het duo ook hun eigen liedjes te schrijven die ze later overgoten met een spannend sausje van jazz en swing. Bandera Latina is van alles een beetje.

Het repertoire bestaat uit: zigeunerjazz, Bossa Nova, Cubaans, Rumba Flamenca en Italiaans. Aangevuld met eigen nummers, zoals de hits 'Chica Latina' en 'La Galina'. Hiermee krijgt men met deze groep het beste van twee werelden, Spaanse ritmes, Italiaanse melodieën en passie en boven alles, professionele musici die zelfs na jaren van samenspel nog met veel plezier hun vernieuwende en mooie repertoire brengen! Bandera Latina treedt al twintig jaar op in binnen en buitenland met een spetterende en virtuoze mix van Spaanse, Italiaanse en Zuid-Afrikaanse muziek. Het grensgebied van Mediterrane wereldmuziek, pop en jazz. Met als vertrekpunt de Rumba Flamenca stijl. Onder leiding van gitaarvirtuoos Salvatore Giuseppe Sichi en met de indrukwekkende vocalen van diens zus Silvana, ontstaat een uniek geluid. Swingend, ritmisch en een met nonchalance neergezette virtuositeit. Met dit optreden zullen ze laten horen hoe de diverse stijlen uit hun carrières samenvloeien tot een prachtig muzikaal spektakel.


deel deze activiteit