Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles
  • (42)
    Evenement

#CookForSyria initiatief in Didam

donderdag 29 november 18:30 uur

Foto: Bruno Oudmayer

DIDAM - Koken in Didam organiseert op 29 november een speciale workshop met recepten uit Syrië. De opbrengst komt geheel ten goede aan het #CookForSyria initiatief, dat geld inzamelt voor Unicef projecten voor Syrische kinderen in dit door burgeroorlog verscheurde land.

Sofia en Bruno Oudmayer hebben samen met Didamse Syriërs Zenab Alres en Fdao al Jbawi een menu samengesteld uit het #CookForSyria kookboek, een boek waar vele bekende koks, zoals Jamie Oliver en Yoram Ottolenghi, recepten aan hebben bijgedragen. Sofia, die de keuken van het Midden Oosten kent van haar Libanese grootmoeder, zegt: “Syrische eten is net zo lekker als het Libanees, maar met de twist van deze top koks is het nog interessanter. En met Zenab en Fdao is de authenticiteit gewaarborgd.”

Zenab is in 2013 naar Nederland gekomen. “#CookForSyria is een enorme beweging in Engeland en Amerika, maar hier in Nederland is nog weinig georganiseerd. Wij zijn dan ook erg blij met dit initiatief. Als het aanslaat, kunnen we nog meer workshops organiseren, nog meer geld ophalen.”

Tijdens de workshop krijgen de deelnemers een aantal recepten uit het boek, die met hulp van Sofia, Zenab en Fdao klaargemaakt worden. Na het koken wordt er gezamenlijk gegeten, en opgeruimd. De recepten zijn niet heel erg moeilijk, en iedereen krijgt ze mee naar huis om thuis nog eens te proberen.

Deelnemen aan de workshop kan voor 37,50 euro. Kosten zijn inclusief alle ingrediënten, en een drankje bij het koken en het opeten. De workshop begint om 18.30 uur en eindigt om 21.30 uur in het

St. Albertusgebouw aan de Raadhuisstraat 3 in Didam. Informatie en opgeven op www.kokenindidam.wordpress.com of via bruno.oudmayer@gmail.com.


deel deze activiteit